Akut lægehjælp til mindre børn

Børn er særligt sårbare over for enhver form for sundhedsfare, og det er vigtigt, at forældrene er klar over, hvad de skal gøre i tilfælde af en nødsituation. Det er vigtigt, at forældrene kender de grundlæggende principper for førstehjælp og HLR, så de kan yde hjælp, inden der kommer professionel lægehjælp. Pårørende bør også være bekendt med deres lokale nødprotokoller og de numre, der skal ringes til i nødstilfælde.

I nogle tilfælde er det særligt nyttigt at have en førstehjælpskasse ved hånden. Den bør indeholde ting som f.eks. bandager, antibiotisk salve, gazepuder, saks og pincet samt sikkerhedsnåle, som kan hjælpe med at forhindre, at små sår bliver værre. Alle forældre bør også overveje at lære at bruge en automatisk ekstern defibrillator (AED) i tilfælde af et hjerteanfald.

Det er også vigtigt at være opmærksom på de potentielle risici, der er forbundet med små børn. I nogle tilfælde kan selv almindelige børnesygdomme som forkølelse og influenza blive mere alvorlige, hvis de ikke behandles hurtigt eller korrekt. Forældre bør kende at kende symptomerne på almindelige sygdomme, f.eks. feber, og at kunne genkende, når et barn har brug for særlig lægehjælp. Hvis et barn udvikler tegn eller symptomer, der kan tyde på alvorlig sygdom, bør forældrene straks søge læge.