Det kan være noget så overvældende, når man ser, hvor meget buffet ud af huset, man har fået leveret, når det hele endelig kommer op at stå. Man kunne måske ikke se det hele, da det var pakket ind, og det tog sig heller ikke så flot ud, før man fik anrettet det: Det er lidt ligesom et møbel, man skal samle, der heller ikke ser ud af meget, inden man samler det.
Men en god buffet udefra kræver også, at man anretter den pænt, for det lokker flere folk til at spise af maden, for det har jo noget med synet at gøre, at man får lyst til at spise også og ikke bare duften. Hvis man viser, at maden fortjener at blive vist pænt frem, og der er gjort noget ud af det, så tør man også tro på, at den er værd at spise – hvilket den også er.
Hvis der er meget mad til buffeten, så skal man måske lige finde ud af, hvad det er for en rækkefølge, det skal stilles op og hvordan, da noget skal være varmt, mens andet skal være koldt, og så skal man gemme det, der er i reserve, til den første del er tømt – man skal bare huske at sige det til gæsterne, så de ved, der er mere at komme efter.
Man bliver mæt af buffet ud af huset
Hvis man nogenlunde ved, hvor mange gæster man får til den her buffet, så kan man også cirka finde frem til, hvor meget mad man skal bruge – og så tilføjer man lige lidt mere, så man ved, der er nok, for der er ikke noget værre, end at man begynder at spise små portioner, fordi der ikke er mere.
Og så er det jo også rart, at der er noget mad til dagen efter i form af rester, nu man har brugt penge på en buffet, så man kan spare penge til maden de næste par dage.
Dog skal man heller ikke gemme maden for længe, for så er den ikke god, så hvis man allerede med det samme kan se, at der er meget mad tilovers, så kan man spørge de besøgende, om de vil have noget med hjem.
Det vil de eventuelle studerende nok sætte pris på.